duminică, 21 februarie 2010

Biserica la menstruatie

La sugestia unui prieten am citit despre marea disputa de acum in sanul comunitatii religioase despre interdictia femeilor aflate la menstruatie de a intra in biserica.

Puteti citi opinia celor care nu sunt de acord cu femeile sa intre in biserici aici.

Printre alte comentarii am gasit unul fabulos:

“Multa vreme nu am tinut cont de acest lucru, considerandu-l foarte putin important. Eram convinsa ca Dumnezeu nu ma pedepseste pt atata lucru si ca in ziua de azi nu mai e valabil. Duhovnicul mi-a spus ca mare pacat este acesta si ca in acest fel spurc biserica. Si mi-a mai spus ca Scriptura este mereu actuala si fiecare cuvant din ea se adreseaza si celor din aceste vremuri, deci si interdictia asta e valabila si acum.”

Deja unii dintre voi zambesc gandindu-se la Levitic si Deuteronom. De ce alegeti numai anumite pasaje din Vechiul Testament pe care sa le urmati? La fel de bine puteti sa introduceti sclavia. Bilblia e de acord cu ea. Tot acolo se spune ca liliecii sunt pasari, ca insectele au 4 picioare, ca daca un copil nu te asculta poti sa il omori cu pietre, ca daca te casatoresti cu o fata care nu e virgina poti sa o omori cu pietre si multe altele. Doar pentru ca scria in Vechiul Testament o regula asta nu inseamna ca e de actualitate, dimpotriva. E foarte greu sa respecti toate regulile, atat de greu incat ti-ar distruge viata. Puteti sa va uitati la filmuletul atasat in care un om a incercat sa traiasca 1 an respectand toate rigorile bilbliei. Invatati din experienta lui:

http://www.ted.com/talks/a_j_jacobs_year_of_living_biblically.html

si oare Fecioara Maria cand avea menstruatie nu avea voie in sinagoga? O batea Iosif daca dormeau in acelasi pat si era la menstruatie?

4 Comments:

godless1859 said...

Deci, femeile la menstruatie nu au voie in biserica deoarece poa' sa curga sangele pe jos, iar credinciosii care vin acolo sa bea sangele lu Cristos poa' sa-l confunde si sa se apuce sa linga sfanta impartasanie de pe jos.

Acum te-ai prins?

Anonim said...

Eu iti propun sa te duci la Silver Church Club pentru ca acolo n-au reguli asa stricte, http://www.tscarena.ro/, cred ca asta e biserica pe care o cauti tu.
Pe Dumnezeu trebuie sa-l gasesti tu, nu invers, deci cine ale cui cerinte trebuie sa le respecte?

Maria said...

Dumnezeu e iubirea...nu e nici popa ,nici religie, nici altceva.Astea sunt reguli pamantesti impuse ,nu sfinte.Daca simti nevoia sa te rogi ,tu ,ca femeie in biserica, sa nu poti doar pt.ca esti in perioada ciclului menstrual?

irishee said...

De ce vii si-mi explici ca astea sunt reguli pamantesti si ca nu tin de dzeu, cand eu tocmai regulile le critic? Ca sunt misogine, ca sunt demodate, ca sunt pur si simplu niste tampenii scornite de niste mosi care n-aveau nimic mai bun de facut la vremea respectiva.... si acum in zilele noastre se pare ca trebuie sa le respectam pt ca deja e "traditie". Tocmai asta am vrut sa critic aici. Aceasta "traditie", care in multe cazuri, precum si in cel de fata, a fost "depasita", si vreau sa subliniez incapatanarea oamenilor de a vedea acest lucru, fiind orbiti de ceea ce inseamna "traditie", de parca e sfant cuvantu celui care a inceput cu acest obicei.

La fel e si in cazul acoperirii capul femeii, al pomenilor, parastaselor, colivilor, etc. Sunt ba furate de la alte obiceiuri, ba inventate sa se suprapuna peste altceva, si uite asa se strange "religia".

Cei mai multi oameni, ca si tine probabil, nu tin cont de aceste obiceiuri atunci cand le displac, la fel cum fac si cu invataturile scripturii... selecteaza doar ce vor ei sa-si imagineze ca e dzeu: iubire, mila, frumusete. Sunt foarte reticenti in a-si folosi propriul intelect sa citeasca personal ce scrie in cartea aia sfanta sa vada ca e si foarte multa ura, misoginism, gelozie, contradictii, etc (pasaje omise intentionat de catre popi).

Asta se intampla in foarte multe religii. Toata lumea tine minte si lauda partile bune, ignorandu-le pe cele rele, scotand la iveala foarte evident faptul ca au ei insisi un sistem de valori propriu, si ca nu au nevoie de unul impus de vreo putere superioara.