marți, 20 aprilie 2010

Ziua Națională de Rugăciune

Politicienii noștri știu că niciodată nu poți fi îndeajuns de penibil, întotdeauna este loc de mai mult. Și pentru a umple acest gol național, pentru a arăta lumii că putem, senatorul PD-L Gheorghe David si deputatul PD-L Mircea Lubanovici au inițiat o propunere legislativă privind declararea Zilei Nationale de Rugăciune ca sarbătoare legală, nelucrătoare. Consacrată "apropierii de Dumnezeu prin rugăciune", zic ei. Ce-i drept nu le-a trăsnit lor ideea (nu acordam punctul pentru originalitate) ci, aparent, a fost cerută, cu insistență, "de mulți romani din Diaspora, indiferent de confesiune sau cultul creștin căruia îi aparțin". Mi se pare mie sau ăștia din Diaspora sunt înnebuniți după legi care nu îi afecteaza?

"Ziua Nationala a Rugaciunii - ca sarbatoare ecumenică - are menirea de a celebra puterea rugaciunii ce-i unește deopotrivă pe toți adepții religiilor monoteiste, dar în special pe creștinii români și pe cei răspândiți pe mapamond", crede deputatul PD-L Mircea Lubanovici. Nu-i amuzant cum sunt uniți ei in rugăciune, dar fiecare crede că ceilalți or să înfunde iadul?

Propunerea a fost deja semnată de aproximativ 50 de parlamentari și, părerea mea, va intra în Codului Muncii în cele din urmă; pentru că tâmpeniile populiste trec ușor in România.
Iar românilor nu le rămâne decât sa o serbeze, fiecare cum crede de cuviința. Cei care trăiesc eres-ul creștin se vor ruga, așa cum o fac in fiecare zi de altfel; iar ceilalți ... ceilalți doar nu or să se roage intr-o zi liberă!

Ziua Nationala de Rugaciune la romani



5 Comments:

Zergu said...

Faină caricatura...

Adi said...

An Atheist goes to court to sue over not having a special holiday for Atheist.
He states that the Christians have Christmas, the Jewish have Hanukkah, and the Muslims have Ramadan.
The judge takes a recess then returns and announces, "sir, your suit is not accepted for contrary to it, Atheist do have a holiday".
The judge then calls to the bailiff to bring him the Bible that is used in the Court.
After searching for a few moments, he quotes from the Bible, "The fool hath said in his heart, there is no God..." (Psalms 14:1).
The Judge continues, "thus, it is established that you do have your own holiday, it is April 1st, April Fools' Day".
Case dismissed.
Alte bancuri superbetoane pe blogul meu!!

John Doe Jersey said...

Facepalm

Tanuki said...

Un crestin si un ateu locuiau unul langa altul. Amandoi se duceau la munca cu masina. Dupa un timp ateul si-a luat o masina mai buna. Crestinul s-a rugat la dumnezeu sa primeasca si el o masina mai buna. Dupa un timp ateul a primit o promovare iar crestinul a fost dat afara. Plangand s-a rugat la dumnezeu. Dupa inca niste timp a trebuit sa isi vanda casa si masina. Suparat l-a intrebat pe dumnezeu. Dar doamne, eu care ma rog la tine in fiecare zi nu am nimic, de ce ateul care nu se roaga la tine are tot?
La care dumnezeu i-a spus: Pentru ca el nu ma bate in fiecare zi la cap!

godless1859 said...

Cica era Cristos pe cruce..Golgota, sange, sudoare, sete, epuizare durere mare... cu ultimele puteri reuseste sa zica: Petree, Petree....

Sf. Petru ia o scara, se urca pana la nivelul lui Cristos si isi apleaca urechea pentru a putea auzi mai bine ce vrea sa-i spuna Iisus. Iar Cristos îi zice:

Ba Petre, de aici pot sa-ti vad casa.